Pisang coklat crispy

Resep Pisang coklat crispy

dina sufriyanti

dina sufriyanti

5.0

(1 Rating)

Pisang coklat crispy yang enak. Crispy di luar, lumer di dalam. Yummy!

Bahan Utama

1 bks kulit lumpia

1 sisir pisang (boleh pisang apa saja)

1 ons meses (boleh pakai pasta coklat)

2 sendok tepung terigu

100 ml air

Cara Membuat

Siapkan semua bahan yang akan di gunakan

Langkah 1

Siapkan semua bahan yang akan di gunakan

Potong pisang dan bagi dua

Langkah 2

Potong pisang dan bagi dua

Kemudian masukkan pisang dan meses ke dalam kulit, lalu gulung kulit lumpianya. Untuk merekatkan kulit, berikan tepung terigu yang telah dicairkan tadi

Langkah 3

Kemudian masukkan pisang dan meses ke dalam kulit, lalu gulung kulit lumpianya. Untuk merekatkan kulit, berikan tepung terigu yang telah dicairkan tadi

Penampakan kulit yang telah di gulung tadi

Langkah 4

Penampakan kulit yang telah di gulung tadi

Kemudian panaskan minyak

Langkah 5

Kemudian panaskan minyak

Lalu masukan kulit tadi ke dalam minyak yang telah di panaskan. Masak menggunakan api sedang

Langkah 6

Lalu masukan kulit tadi ke dalam minyak yang telah di panaskan. Masak menggunakan api sedang

Pisang coklat crispy siap di makan

Langkah 7

Pisang coklat crispy siap di makan

Yuk rating resep ini.

Nilai resep dari 5 bintang ini, ya.

Bagikan: